Únor 2008

Papa :-)

22. února 2008 v 13:21 | Kaithlin (Teyla) |  .:Já a blog:.
Jak již vyplývá z nadpisu, jde o rozloučení...
Ne, nechystám se s blogem seknout, jen tu týden nic nepřibyde.
Zítra totiž odjíždím se školou na lyžák, takže nebudu mít přístup k netu.
Už se hrozně těším. Určitě si to tady všichni užijte a budu ráda, když sem budete i přes ten týden chodit a přidáte sem nějaký koment.
Klidně piště i na mail a ICQ. Já pak odpovím :-)
Mějte se moc krásně, a příjemné chvíle se StarGate a jejími hrdiny ;-)
Pa, Kaithlin (Teyla)

Mike v časopise :-)

21. února 2008 v 19:38 | Kaithlin (Teyla) |  Michael/Daniel

Danny a čokoláda :D

21. února 2008 v 19:37 | Kaithlin (Teyla) |  Michael/Daniel

Michael - filmografie

21. února 2008 v 19:35 | Kaithlin (Teyla) |  Michael/Daniel
Michael Shanks
Filmografie:
· 2007 - StarGate SG-1 - Continuum (TV Film) … Daniel Jackson

· 2007 - StarGate SG-1 - Ark of Truth (TV Film) … Daniel Jackson

· 2003 - Sumuru ... Adam Wade

· 2002 - Po celém městě … Justin Donnelly

· 2001 - Náhle obnažená … Danny Blair/Danny Blitzer

· 2000 - Suspicious River ... Ball cap man

· 2000 - Mr. Fortune's Smile ... James

· 2000 - Artist's Circle, The ... Artist

· 1999 - Escape from Mars ... Bill Malone, Mission Architect

· 1997 - StarGate SG-1 (TV Seriál) … Daniel Jackson

· 1997 - Call of the Wild: Dog of the Yukon, The ... Fellow Gambler #1

· 1995 - Family Divided, A ...Todd

Michael - životopis

21. února 2008 v 19:33 | Kaithlin (Teyla) |  Michael/Daniel
Michael Shanks
*15. prosince 1970
*Vancouver, Canada
*Střelec
Michael Garrett Shanks se narodil 15. 12. 1970 ve Vancoveru, jako mladší ze dvou bratrů. Své druhé jméno nemá příliš rád, protože ho jeho otec používal, jen když byl Michael v problému. A podle všeho, jich nebylo málo.



Asi největší byl, když ve svých 10 letech zapálil oheň v lese. Na základní škole hlavně pronásledoval děvčata a o střední sám řekl, že překonal všechna očekávání. Začal hrát hokej a rugby, byl ve studentské radě a posléze se stal členem divadelního spolku, nepil a nekouřil. Dokud nedošlo ke změně. Později, bohužel sám neprozradil, kdy to bylo, začal hodně pít a neuvědomoval si často, co s přáteli provádí... včetně jedné noci, kdy poškodili golfový klub, když rvali puky do golfových jamek.



Už od ranného dětství se však zajímal o herectví, hrál v každém školním představení a některé z nich i režíroval. Ale diskuze o profesionálním herectví mu byla zamítnuta. Kromě hraní byl jeho vášní hokej. V 16 letech se rozhodoval, jako mnoha dalších kanaďanů, zda být profesionálním hokejistou nebo ne. Nakonec se však rozhodl, že se hokeji bude věnovat jen amatérsky. I nyní si jej rád zahraje a stále je velký fanoušek vancouverského týmu Canucks.



Roku 1990 nastoupil na Universitu (University of British Columbia), kde studoval obchod. Jenže tenhle obor mu nešel a tak se rozhodoval o přestupu na herectví nebo politiku. K naší radosti se rozhodl pro herectví a roku 1994 získat titul Bachelor of Fine Arts. Roku 1997 poprvé se objevil v jeho nejslavnější roli doktora Daniela Jacksona v seriálu "Stargate SG-1 (Hvězdná brána)". V tomto období žil s herečkou Vaitiare Bandera, která stvárnila roli Sha're . Načež na rok se jim narodila dcera Tatiana. Od 2. října 2003 je ženatý s herečkou Lexou Doig (nar. 1973), se kterou má dvě děti.



O Shanksovi se ví, že je perfekcionalista, který nikdy není spokojen se svým výkonem a opakuje ty samé věci dokola, dokud není zcela unaven. Sám o sobě tvrdí, že je neodbytný, tvrdohlavý a opravdu upřímný, výstřední člověk se smyslem pro humor.



Od 2. října 2003 je ženatý s herečkou Lexou Doig (nar. 1973), se kterou má dvě děti. Dříve žil s herečkou Vaitiarou Banderovou (spolu mají dceru Tatianu nar. roku 1998. S Vaitiarou nebyl ženatý.

Danny - životopis ;-)

21. února 2008 v 19:31 | Kaithlin (Teyla) |  Michael/Daniel
Daniel Jackson
Roztržitý archeolog, který rozluštil symboly na Hvězdné Bráně ve stejnojmenném filmu.

Danielovi rodiče, archeologové, Melburn a Claire Jackson zemřeli při nehodě v New Yorském muzeu umění. V té době byl Daniel ještě malý chlapec. Jeho dědeček Nick, který ho později vychoval, celý život zasvětil studiu Křišťálové lebky. Přestože Daniela neadoptoval, staral se o něho a vycházelo jim to spolu. Do té doby, než se vážně pohádali. Daniel, v té době již mladý antropolog tvrdil, že pyramidy v Egyptě nejsou pouze starověké stavby, ale přistávací plochy pro mimozemské lodě. Mnoho kolegů se mu za to posmívalo a nevěřili mu. Až v roce 1994 si ho všimla Catherine Langfordová, která byla přesvědčená, že pouze Daniel dokáže rozluštit symboly na podivném zařízení - Hvězdné Bráně - kterou ona sama studovala celý život.
Daniel nezklamal a při pobytu v Cheynne Mountain Complex se rozluštit symboly vážně povedlo. Dozvěděl se, že Brána slouží k průchodu na úplně cizí planety s novými kulturami. Na jednu se společně s plukovníkem O´Neillem a jeho týmem vydal.
Na oné planetě - Abydosu se seznámil s dívkou Sha´re, kterou dostal jako dárek. Společně s ní a týmem O´Neilla čelili falešnému bohu RA, kterého se jim podařilo zastavit.
Tým odešel zpět na Zemi, ale Daniel se na Abydosu rozhodl zůstat s tamními lidmi.
O rok později se sem Jack O´Neill opět vrátil, tentokrát s novým týmem obohaceným o kapitána Carterovou. Vysvětlili Danielovi, že se objevil někdo podobný Raovi a Daniel se s nimi vrátil. Poté co byla Sha´re unesena a proměněna v Amonet, manželku nového falešného boha Apophise, přidává se Daniel k týmu SG-1.
Společně prochází na nové planety a zkoumají cizí kultury.
Daniel se vždy někam připlete a následkem toho byl již hodněkrát v sarkofágu.
Při jedné misi ozářen smrtelnou dávkou. Snažil se totiž zachránit obyvatele tamní planety a jejich technologie. To se mu povedlo, ale sám to odnesl. Naštěstí se těsně před svou smrtí stihl povznést na vyšší úroveň bytí k Antikům. Po roce se opět vrací a přidává se k SG-1.
Také dokázal rozluštit symboly adresy na starověké město Atlantis, kam se také chtěl vydat, ale Jack O´Neill, v té době již generál, mu to zakázal.
Druhou šanci Daniel dostal po rozpadu SG-1. Už se chystal na Atlantis, ale objevil se podplukovník Cameron Mitchell, který se rozhodl dát SG-1 zpět.
Daniel se seznámil také s Valou Mal Doran, mezigalaktickou zlodějkou, která ho již předtím unesla společně s lodí Prométheus, kterou chtěla prodat. Vala se později k SG-1 také připojila a mezí ní a Danielem vznikl románek. To bylo v době, kdy byli společně uvězněni na kosmické lodi.
Daniel má alergii na cestování, proti které bere prášky. Dále má strach z výšek.
Jeho oblíbené slovo: Neuvěřitelné.
Miluje artefakty, Egypt, cizí kultury, průzkum planet, posilovnu, svůj klobouček a brýle a ženy s kudrnatými vlasy.
Umí plynule 23 jazyky včetně starověké Egyptštiny a později jazykem Antiků.

Moje diplomy ;-)

21. února 2008 v 19:26 | Kaithlin (Teyla) |  .:Já a blog:.

Cartiera :D

19. února 2008 v 16:37 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

Sam alias Roztomilé tričko :D

19. února 2008 v 16:34 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

"Přichází signál... Atlantida!!"

19. února 2008 v 16:33 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

Sam - Atlantis

19. února 2008 v 16:32 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

Am - photoshoots (2)

19. února 2008 v 16:29 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

Am - with America flag :D

19. února 2008 v 16:27 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

Am - photoshoots (1)

19. února 2008 v 16:26 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam

Amanda Tapping - info

19. února 2008 v 16:22 | Kaithlin (Teyla) |  Amanda/Sam
Amanda Tapping

*28. sprna 1965
*Rochford, Essex, Velká Británie
*Panna

Amandin otec (přírodovědec) jí chtěl dát vždycky jméno Sam. Přišlo mu, že je to špičkové jméno. Ale nakonec se rozhodl dát jméno Amanda. A tak, když je možnost říká jí Sam. Hlavně kvůli její slavné roli.
Amanda má 3 bratry.


Když jí byli 3 roky, odstěhovala se společně s rodiči do Ontaria. Rodiče jí nabádali, aby se stala vědkyní, ale Amanda se chtěla stát mořskou bioložkou nebo dobrou herečkou - což se jí také nakonec povedlo. V Ontariu vystudovala dramatické umění (University of Windsor School of Dramatic Art) a hrála v několika divadelních inscenacích. Excelovala v matematice (jak jinak), ale na vysoké škole pustila matiku k vodě a začala se více zajímat o herectví. Na North Toronto High vyhrála ocenění "The Dramatic Arts Award a Environmental Science Award". V roce 1984 se dostala na University of Windsor School of Dramatic Arts v Ontariu .Od roku 1992 studovala další 4 roky divadlo. Do té doby byla pevně rozhodnuta, že v žádném případě nejít do televize, ale po 6 měsících si zajistila agenta a s ním i svou první reklamu na Tim Horton´s Oat Bran Muffins. Následovalo několik dalších reklam a peníze, které vydělala, rozhodla se podpořit Random Acts, divadelní společnosti, kterou založila v 90. letech s Katherine Jackson a Anne Marie Kerr. Tato skupina předváděla různé skeče po celém Torontu - The New Ideas Festival a Tarragon Springs Art Fair. Skupina zanikla, když se její představitelé odstěhovali na různá místa. Ovšem nedávno byla skupina znovu obnovena.

Je to brilantní herečka a své štěstí zkouší mimo jiné i na divadelních prknech. Nejznámější ale přece jenom bude v roli astrofyzičky Sam ze seriálu Hvězdná Brána.





Sam ♥ Jack - Líbačka (2)

18. února 2008 v 17:57 | Kaithlin |  Carteill
Líbačka Sam a Jacka ve Window of Opportunity...

Sam ♥ Jack - Líbačka (1)

18. února 2008 v 17:49 | Kaithlin |  Carteill
Líbačka Sam a Jacka v The Broca Divide...